Iedereen aan boord - in de media

Diverse media hebben ons geïnterviewd, zijn langsgekomen bij onze school of hebben een artikel over ons initiatief gepubliceerd. Op deze pagina vind je een overzicht.

‘In Deventer doen ze het anders’

 

“Je goed kunnen uitdrukken in het Nederlands, daar begint alles mee. Zonder taal ben je niks, laat je over je lopen, weet je niet wat je moet doen, heb je geen contacten…. ” Bekijk het item over Iedereen aan boord in de uitzending van EenVandaag (april 2024)

 

‘Niets doen is geen optie’

 

Begin februari kwam De Telegraaf op bezoek bij Iedereen aan boord. “Asielzoekers moeten vaak lang wachten op hun inburgering. Het is demotiverend en duwt mensen in een uitkering. Dat kan beter, dachten ze in Deventer, waar asielzoekers zo snel mogelijk aan de slag worden gezet. “Dat is toch veel logischer dan dat ze zich zitten te vervelen?”‘ Lees het artikel op Telegraaf.nl

‘Integratie moet van twee kanten komen, de stad moet ook z’n best doen’

Een reportage over de verbinding waar Laura en Sanne voor zorgen in Deventer – met hun school voor statushouders. Een grote groep betrokken Deventenaren is actief bij allerlei initiatieven rond de school. Bijvoorbeeld bij de ondernemersklas die ze samen met Qredits organiseren voor statushouders die dromen van een eigen bedrijf. Lees het artikel op Volkskrant.nl

‘Geen asielcrisis maar asielkansen in Deventer’

 

NieuwWij interviewde Sanne en Laura, over hun werk voor de vluchtelingenboot in Deventer, hun drijfveren en het voorinburgeringstraject dat ze in opdracht van de gemeente Deventer organiseren: “We dromen van een maatschappij zonder discriminatie, met gelijke kansen voor iedereen.” Lees hier het hele artikel.

‘Ze hebben meer in hun mars dan een uitkering’

 

De Stentor publiceerde een reportage over eerder inburgeren in Deventer. Omdat het vaak (te) lang duurt voordat statushouders aan hun inburgering kunnen beginnen, startten Sanne en Laura – in opdracht van de gemeente Deventer – Iedereen aan boord. Het is de eerste school voor voorinburgering in Nederland in deze vorm. “Sommige studenten kunnen al beter werkwoorden vervoegen dan Nederlanders.”

Bezoek SBS6 na schrappen 24-weken-regel

 

Nadat begin december 2023 bekend werd dat de Raad van State had geoordeeld dat de 24-weken-eis in strijd was met de Opvangrichtlijn en niet meer mocht gelden, sprongen wij een gat in de lucht. Ook Mogos was superblij! Het posten van zijn enthousiaste foto op LinkedIn leidde tot een bezoek van SBS6 Goed Nieuws. Max interviewde Mogos en hoorde wat Nederland voor hem betekent: “Nederland heeft mijn leven gered.”