Team Iedereen aan boord

Bij Iedereen aan boord werken we met een enthoustiast en betrokken team, voor wie geen uitdaging te groot is. Deventernaren, vakinhoudelijke experts, enthousiaste docenten en nieuwkomers die inmiddels als familie voelen. Iedereen aan boord heeft ons tot een heel fijne en warme community gemaakt.

Laura Faber (links) en Sanne Terlouw zijn de oprichters van Iedereen aan boord. Zij geloven niet alleen in een betere wereld en een inclusieve maatschappij; ze stropen ook de mouwen op om dit voor elkaar te krijgen.

 

Sanne: “Taal is het allerkrachtigste instrument dat we nieuwkomers kunnen geven. Taal maakt dat je jezelf kunt redden in onze maatschappij, taal haalt je uit je isolement, taal maakt dat je sneller bevriend raakt met Nederlanders. Bij Iedereen aan Boord doen wij allemaal ons best elkaar te verstaan, te begrijpen en te respecteren. Als docent ga ik tot het uiterste om al mijn leerlingen te voeden met woorden zodat niemand achterblijft. Iedereen heeft het recht om gezien en gehoord te worden. Taal is daarbij essentieel.”

 

Laura: “Laten we er met z’n allen voor zorgen dat nieuwkomers vanaf moment één echt mee mogen doen in Nederland en dat zij een volwaardig onderdeel worden van de Nederlandse maatschappij. Daar worden we uiteindelijk allemaal gelukkiger van, dat zul je zien.”

Onze medewerkers

Fateh Al-Ghaili

Managementassistent

Mogos Semu Habtetsion

Kok

Hiếu Thanh Nguyen

Kok

Fateh is onmisbaar bij Bureau de Werkvloer en Iedereen aan boord. Hij vertaalt, zorgt voor anderen, ziet dingen die opgepakt moeten worden en steekt graag zijn handen uit de mouwen. En hij doet alles altijd met een glimlach!
Mogos is een warme, fijne collega die graag iedereen verwelkomt. Hij is geïnteresseerd in anderen en hun verhaal. Mogos komt uit Eritrea en laat iedereen graag proeven van de heerlijke lunch die hij maakt voor de deelnemers bij Iedereen aan boord.
Hiếu is altijd vrolijk en een stille kracht. Ze bereidt twee keer per week een heerlijke Vietnamese lunch voor alle deelnemers en de docenten. Hiếu geniet ervan om bij Iedereen aan boord betrokken te zijn, en dat merk je aan alles.

Onze docenten

Alissa van den Berg

Docent Nederlands

Arjuna Huis in 't Veld

Docent Nederlands

Otto Berg

Docent Nederlands en muziek

Alissa studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de UvA met een minor in Boekwetenschap en Handschriftkunde. Daarna is ze gaan schrijven. Dat doet ze het liefst over mensen en zaken die ertoe doen, regelmatig in opdracht – maar ook graag uit eigen beweging.
Arjuna is na haar studie klassiek zang een biologische boerderij in Lettele gestart met haar man. Ze zet zich al jaren in voor verschillende maatschappelijke problemen zoals een beter voedselsysteem. Nu staat ze met veel enthousiasme voor de klas bij Iedereen aan boord.
Otto startte zijn loopbaan als docent muziek en dirigent, maar maakte de bocht naar het management van culturele instellingen. Taal is altijd zijn passie geweest. Bij Iedereen aan boord geeft hij met veel plezier Nederlandse les. Daarnaast zingt hij met de leerlingen; zingen is een fantastische manier om de Nederlandse taal te leren.
Rory de Groot

Docent Presentatievaardigheden

Marieke Peet

Community builder

Myrthe de Laat

Moestuin-begeleider

Rory de Groot is een Nederlands theatermaker, acteur en auteur. Hij werkt als freelancer bij New Dutch Connections. Bij Iedereen aan boord leert hij de deelnemers alles over presenteren, persoonlijkheids-ontwikkeling en een voorbereiding op de arbeidsmarkt.
Marieke zoekt in haar werk als community builder in de wijk altijd de schoonheid op van het alledaagse, het kleine. Ze geniet en leert van de fijne gesprekken met mensen. Ze gelooft in burgerkracht en vooral in samen doen en zet bij Iedereen aan boord een zeer vrolijk en creatief stempel op het leerproces.
Myrthe is heel blij om aan de slag te zijn met de moestuin. Ze verhuisde bijna een jaar geleden naar Deventer om meer in de natuur te zijn. Ze woont nu dichtbij het bos, op een boerderij met 9 andere mensen en heel veel schapen. Myrthe werkt ook op een agro-ecologische tuinderij en in de gezondheidszorg.
Jessica Heijkoop

Docent Kunst

Laura Brockötter

Creatieve gastdocent

Alied van der Meer

Stadsdichter

Jessica is beeldend kunstenares. Zij exposeerde met tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland, o.a in Amsterdam, Washington, Keulen, en Leuven. Ze werkt al sinds 2015 met vluchtelingen, met kleuters, kinderen van de lagere school en pubers. 
Laura heeft de Kunstacademie gedaan. De rode draad in haar leven is beleving. Ze gaat graag op avontuur, wil de wereld ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten om hun verhalen en gebruiken te leren kennen. In haar werk wil ze mensen graag verrassen. “Een verwonderde blik of een grote glimlach maakt mijn dag geslaagd!”
Alied is stadsdichter van Deventer, heeft een tekstwinkel en schrijft. Ze heeft meegewerkt aan de totstandkoming van vele stads-, buurt- en provincieprojecten en publicaties. Binnen en buiten het onderwijs geeft ze les aan mensen die woorden willen geven aan hun eigen verhaal. Ook als dat in dichtvorm is.

Raad van Advies

Anke Bruggeman

Raad van Advies

Jeannette Stanlein

Raad van Advies

Koos Esser

Raad van Advies

Ria Yetsenga

Raad van Advies en Communicatie

Anke is een actieve organisatieadviseur die houdt van aanpakken. Ze heeft o.a. ervaring als interimmanager in zorg en onderwijs, en directeur-bestuurder bij diverse bibliotheken. Anke zoekt altijd naar verbinding bij het gemeenschappelijke doel en weet met haar bestuurlijke voelsprieten als geen ander de balans te vinden tussen zeggen waar het op staat en organisatiesensitiviteit.
Jeannette heeft een achtergrond als directeur in het basisonderwijs. Ze vindt het belangrijk dat iedereen  het gevoel heeft dat je er mag zijn en ertoe doet. Dat (dus) ook nieuwkomers vol zelfvertrouwen onderdeel kunnen zijn van de Nederlandse samenleving, en dat ze weten wat hun kwaliteiten zijn. Haar betrokkenheid en ambitie komen perfect tot hun recht in haar rol bij Iedereen aan boord.
Koos is piloot, instructeur en mediator. Ook is hij actief bij diverse start-ups als adviseur. Zijn brede blik en interesse in dialogen komen hem vaak van pas in al zijn werkzaamheden. Hij luistert graag naar verschillende meningen, zoekt naar gemene delers maar is ook niet bang om te prikken; een mooie combinatie met zijn maatschappelijke betrokkenheid.
Ria is zelfstandig communicatieadviseur en ondersteunt verschillende organisaties die nieuwkomers op weg helpen in Nederland. Van jongs af aan wilde ze al bijdragen aan een wereld waarin iedereen gelijke kansen heeft. Met haar drive om een verschil te maken en haar interesse in andere culturen en talen, voelt ze zich als een vis in het nat bij Iedereen aan boord.

Overige betrokkenen

Eelco Vermeij

Leerlingenbegeleider

Noor Timmer

Stagiair

Rolf Arendsen

Fysiotherapeut

Eelco heeft zich als ondernemer bezig gehouden met werkgelegenheids- en andere sociale projecten. Hij zet zijn kennis en vaardigheden graag in als vrijwilliger om deelnemers te assisteren in contacten met instanties.
Noor loopt stage bij Bureau de werkvloer. Ze zit in het tweede jaar van de HBO-opleiding Social Work. Verder houdt zij zich bezig met muziek en andere creatieve dingen. Ze zet zich met veel energie in voor Iedereen aan boord.
Rolf heeft bijna 44 jaar als fysiotherapeut in Deventer gewerkt en is nu gepensioneerd. Eén keer per week houdt hij inloopspreekuur voor de deelnemers van Iedereen aan boord. “Ik geniet ervan om mijn steentje bij te mogen dragen.”
Margot Jager

Bijles

Petra Vink

Bijles

Carli van 't Schip

Frisse Plannen

Margot is als bibliotheekmanager altijd bezig geweest met het toegankelijk maken van informatie en het bieden van een waardenvrije omgeving voor iedereen. Lezen biedt je een extra wereld en geeft je de kans om mee te doen in de samenleving. Taal is haar passie, die ze graag overbrengt aan nieuwkomers. En zeker als het haar buren zijn in de binnenstad.
Petra heeft 38 jaar in het voortgezet onderwijs gewerkt als docent Nederlands. Daarnaast is ze jarenlang schooldecaan geweest en intern leerlingbegeleider. In 2020 is ze naar Deventer verhuisd. Wat een fijne stad! Ze geeft met veel plezier bijles bij Iedereen aan boord. “Tijdens de bijlessen praten we veel en oefenen we wat moeilijk is.”
Carli is eigenaar van Frisse Plannen en ontwerpt heldere communicatie-middelen voor maatschappelijk bewusten. Met enorm veel inzet, creativiteit en tempo weet Carli steeds de gedachtenkronkels van Bureau de werkvloer om te zetten in een helder beeld. (Foto: Mieux Fotostudio)

Meer weten?

Wil je meer over weten over Iedereen aan boord? Neem dan contact met ons op, of loop een keertje binnen (ma t/m do van 9.00 en 16.00).

Achter de Muren Zandpoort 10
7411 GE
Deventer