Een serie bijeenkomsten in de Deventer Schouwburg

Vrouwen op de werkvloer: een winstgevend concept

Kansen en rechten voor mannen en vrouwen zijn nog lang niet gelijk, ook al denken velen dat het glazen plafond een begrip uit de oude doos is en dat gelijkheid geen issue meer is. Dat kan zo niet langer vinden Alissa van den Berg, Sanne Terlouw en Laura Faber. Vanaf 2 december organiseren zij een serie inspirerende, interactieve bijeenkomsten in de Deventer Schouwburg met de titel ‘Vrouwen op de werkvloer’.

 

Nog steeds verdienen vrouwen minder dan mannen in dezelfde functie. Nergens in Europa werken vrouwen minder dan in Nederland. En meer topmannen heten ‘Peter’ dan dat er topvrouwen zijn bij de 100 grootste Nederlandse bedrijven. Het Deventer bedrijf Bureau de Werkvloer wil de positie van vrouwen verbeteren en organiseert daarom de 6-delige serie.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De regels van het spel
  • Als ik nee zeg, voel ik me schuldig
  • De ‘huishoudoorlog’
  • Sollicitatie, ambitie en motivatie
  • De presentatie van een zakelijke vrouw
  • Met mannen op de werkvloer

 

De Deventer Schouwburg en de Stichting Deventer Jan Terlouw Lezing onderstrepen de urgentie en bieden het podium vanaf woensdag 2 december.

 

Elke bijeenkomst is er een inspirerende gastspreker aanwezig. De eerste keer is dat topvrouw en directeur van een mannenbedrijf Gerdy Pusceddu-Smoes. De bijeenkomst gaat over spelregels op de werkvloer. Ga je baan zien als een spel, ontdek de regels. Aan de hand van archetypes in de vorm van goden en godinnen worden tips gegeven om gedrag strategisch in te zetten.


2e Pauwenlandstraat 20
7413 ZC
Deventer