The Inclusion Games

Wil jij een inclusief bedrijf? 

Dan hebben wij voor jou The Inclusion Games. Diversiteit en inclusie op de werkvloer zijn steeds belangrijker, maar het is nog niet zo makkelijk om het voor elkaar te krijgen. Meestal proberen bedrijven eerst om verschillende mensen aan te nemen en zo een diverser personeelsbestand te bewerkstelligen. Helaas stromen de nieuw aangenomen werknemers nogal eens uit, wanneer de cultuur van het bedrijf niet zo inclusief blijkt. 

Voordelen inclusie

In een inclusieve cultuur mag iedereen meedoen, meepraten en meebeslissen. Mensen kunnen zichzelf zijn en talent krijgt de ruimte. Problemen worden besproken en er is geen angstcultuur of grensoverschrijdend gedrag. De uitstroomcijfers worden verminderd, de organisatie is toekomstbestendig en iedereen in de organisatie is gelukkiger. 

Een inclusieve cultuur levert bedrijven nog meer voordelen op. Zo trekken ze meer arbeidskrachten aan, halen ze het beste uit hun mensen, sluiten ze beter aan bij hun klanten, hebben ze minder last van uitstroom en verhoogt de productiviteit, effectiviteit en innovatie van hun organisatie. 

Hoe bereik je snel en makkelijk inclusie

Bureau de werkvloer heeft The Inclusion Games ontwikkeld. Vier serious games die op een online platform worden gespeeld met als overkoepelend thema diversiteit en inclusie. Zo wordt het grote groepen deelnemers makkelijk gemaakt om plaats- en tijdonafhankelijk, 30 minuten per week te leren en te experimenteren en aldoende bij te dragen aan een inclusieve cultuur.  

Dit gebeurt in wedstrijdvorm waarbij deelnemers wekelijks in teamverband en individueel prijzen kunnen winnen en meedoen niet alleen leerzaam, maar ook leuk is. 

The Inclusion Games hoe werkt het?

Een game duurt 6 weken en bestaat uit 6 challenges.  

 • Uw medewerkers worden in kleine teams verdeeld (5-7 mensen).  
 • Eén persoon is de teamcaptain.  
 • Een game begint met een enthousiasmerende kick-off voor het hele bedrijf. 
 • Iedere week spelen de deelnemers een nieuwe challenge.  
 • De challenges bestaan uit 5 quizvragen, de keuze uit een aantal acties en een zogenaamde ‘share’ waarbij de werknemer ideeën bijdraagt voor een inclusievere organisatie. 
 • De deelnemers zijn er ongeveer 30 minuten per week of  6 minuten per dag mee bezig. Ze verdienen punten met het beantwoorden van quizvragen en het doen van opdrachten. 
 • De rol van de teamcaptain is om iedereen aan boord te houden. 
 • Aan het eind van de week is één team de winnaar, dat team wint een prijs. Ook de individuele medewerker die de meeste punten heeft gescoord, wint een prijs.  

Aan het eind van de 6 weken is er een grootschalig slotevenement.  

The Inclusion Games: 

 1. Grand Slam: op naar divers vakmanschap (over racisme) 
 1. Home Run: breek het glazen plafond (over de rol van vrouwen op de werkvloer en thuis) 
 1. Triple Crown: alle beperkingen uit de weg (over het hebben van een beperking) 
 1. Golden Goal: Goud aan het eind van de regenboog (over LHBTIQ+) 

Het vervolg

Samen met de organisatie bespreken wij mogelijke vervolgstappen om de inclusieve verandering te borgen. We maken hierbij ook gebruik van de expertise van partners met wie wij samenwerken. 

Wie zijn wij?

Wij zijn Laura Faber en Sanne Terlouw (over ons). Wij zetten ons in voor een rechtvaardiger samenleving waarin iedereen een stem heeft. Dat vergt grote veranderingen in de hele maatschappij. We merkten in ons werk en in onze omgeving dat deze veranderprocessen het beste gaan als grote groepen mensen er tegelijkertijd mee bezig zijn. Gamification leent zich bij uitstek voor deze veranderprocessen.  

Sanne Terlouw is schrijfster (heeft meer dan 10 romans op haar naam staan) en neerlandica.
Ze heeft jarenlang haar eigen tekstbureau gehad en tientallen opdrachtgevers op de zakelijke markt gehad, zoals de ANWB, het Ministerie van Onderwijs, de Hersenstichting, Procter & Gamble, Artsen zonder Grenzen en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.
Geregeld geeft ze lezingen door het hele land.  

LINKEDIN

Laura Faber is forensisch psycholoog en communicatieadviseur. Al jarenlang geeft zij trainingen op verschillende niveaus en voor verschillende doelgroepen.
Ze heeft samengewerkt met de politie, opdrachten gedaan voor het Openbaar Ministerie, criminologie gegeven aan de Universiteit van Leiden en cursussen ontwikkeld voor vrouwen op de werkvloer.  
Laura houdt van helder taalgebruik en van een open manier van communiceren. Met haar opgewekte karakter weet ze haar deelnemers altijd te enthousiasmeren.   

LINKEDIN

Nog meer voordelen van inclusie:

Een inclusieve cultuur levert bedrijven nog meer voordelen op. Zo trekken ze meer arbeidskrachten aan, halen ze het beste uit hun mensen, sluiten ze beter aan bij hun klanten, hebben ze minder last van uitstroom en verhoogt de productiviteit, effectiviteit en innovatie van hun organisatie. En….. levert het veel meer omzet op.

Wil je een demo?

Wil je met eigen ogen de kracht van deze Inclusion Games ervaren?

Maak dan gerust een vrijblijvende afspraak en mail ons.